9,1
770 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-World-herfst-full-image-01

Klaar voor het najaar?

De herfst met vertrouwen tegemoet

Na een mooie nazomer dient de herfst zich aan. De dagen worden korter en natter en het wordt weer drukker op de weg. Wie veilig en comfortabel onderweg wil zijn, bereidt zich goed voor op wat komen gaat. Hoe staat het met de banden, ruitenwissers, airco en andere essentiële onderdelen van jouw Toyota? Een inspectiebeurt bij de Toyota dealer geeft rust en zekerheid.

Nat wegdek? Goede banden!

Traditiegetrouw zorgt de herfst voor een tapijt van natte bladeren en een nat wegdek. Daarom is het van groot belang dat de banden onder jouw auto in optimale conditie verkeren. Verstandig is om te controleren of ze nog genoeg profiel hebben, vooral als de wegen nat en glibberig worden. Begint het kwik sterk te dalen? Overweeg dan om winterbanden of all season banden te monteren voor extra grip en veiligheid.

Toyota-Yaris-exterieur-driekwart-linksvoor-Nat-wegdek-Goede-banden
Licht in het donker

In de herfst worden ook de dagen in rap tempo korter. Daarom is het goed om de verlichting van je auto te inspecteren. Maak even een rondje om de auto en controleer of alle verlichting voor en achter goed functioneert. Rijden met kapotte verlichting is niet alleen gevaarlijk, maar kan zelfs een boete opleveren. In het verkeer is het immers niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien, maar misschien zelfs belangrijker om gezien te worden. Een snelle check en eventuele vervanging van kapotte verlichting is dan ook essentieel.

Toyota-Verso-voorkant-Zorgeloos-rijden
Zorgeloos rijden

Hoe staat het verder met de gezondheid van jouw Toyota? Bij je dichtstbijzijnde Toyota vestiging kunnen ze je er alles over vertellen. Voor extra gemoedsrust en zorgeloos rijplezier controleren deskundige monteurs met plezier het niveau van de koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof en motorolie. Zo voorkom je vervelende verrassingen tijdens donkere dagen.

Tip: kies voor ruitenwisservloeistof met antivries, die werkt ook als bij de eerste nachtvorst. En zijn de ruitenwissers aan vervanging toe? Bij uw Toyota dealer weten ze precies welke er op jouw auto passen.

Goed voorbereid

Het is altijd slim om voorbereid te zijn op onverwachte situaties en allerlei weersomstandigheden. Heb je bijvoorbeeld een noodpakketje in de auto liggen? Het is prettig om te weten dat er bijvoorbeeld een EHBO-doos, zaklamp, gevarendriehoek, veiligheidshesje en vliesdeken aanwezig zijn. Je weet maar nooit wanneer zo’n kit van pas komt, vooral als je in de herfst last krijg van een ernstige vertraging of technische storing.

Toyota-interieur-raam-Goed-voorbereid
Toyota-Land-Cruiser-exterieur-voorkant-driekwart-linksvoor-Herfstige-avonturen
Herfstige avonturen

De herfst biedt ook fijne vooruitzichten. Wat dacht je van een mooie herfstwandeling op het strand of door het bos? Ga je op pad met de hond of (klein)kinderen? Indien je wil voorkomen dat de auto onnodig vies wordt, dan kunnen rubberen beschermmatten in de kofferbak uitkomst bieden. Die zijn ideaal voor zanderige voetjes, blubberige schoenen of natte honden. De Toyota dealer heeft de oplossing in huis.

Kortom: met de herfst in aantocht is het fijn om een bezoekje te brengen aan de Toyota dealer. Een tussentijdse werkplaatsbezoek geeft extra gemoedsrust en vertrouwen. Je Toyota verdient wat extra liefde en aandacht voordat de herfst losbarst. Bovendien is het ideaal om een onderhoudsbeurt te combineren met een APK. Dat scheelt tijd en dan weet je helemaal dat je auto in topconditie verkeert. Dat geeft een extra goed gevoel tijdens de natte, koude en donkere maanden van het jaar.

Toyota-C-HR-exterieur-zijkant-conclusie
Inschrijven Toyota nieuwsbrief