9,1
767 beoordelingen
Terug naar overzicht
ellen

Gulle donatie voor het verduurzamen van Kinderboerderij Dierendal

Kinderboerderij Dierendal in Waddinxveen ontvangt een gulle donatie van €900,- van ondernemers in de regio. Dierendal kan het bedrag goed gebruiken voor het verduurzamen van de kinderboerderij.

Zonnebloempaneel in de wei

Kinderboerderij Dierendal is druk bezig met verduurzamen. De ramen zijn voorzien van HR++ glas, het gebouw is geïsoleerd en er zijn sedumdaken geplaatst. Dierendal wil graag nog een stap verder gaan en eigen energie opwekken door middel van zonnepanelen. Op de kinderboerderij wordt al flink gespaard.

“We willen niet zomaar zonnepanelen op ons mooie nieuwe rode dak, maar een zonnebloempaneel in de wei”, vertelt voorzitter Ellen Van Helden. “Het enige is dat dit duurder is dan zonnepanelen op het dak. We zijn al een tijd aan het sparen om dit te kunnen aanschaffen. De donatie van deze ondernemers komt daarom als geroepen!”

Bedrijfswagen actie bij Van Leeuwen

Swan Real Estate, Neeleman De Witgoed Specialist, Jos van der Lubbe BV en Vermeulen Groep deden begin dit jaar mee aan de Toyota Bedrijfswagen actie bij Van Leeuwen Autocenter. Daarmee ontvingen zij bij aankoop van een Toyota Proace, Hilux of Landcruiser een straat staatsloten. De ondernemers besloten om het bedrag dat zij hadden gewonnen via de loterij, te doneren aan Kinderboerderij Dierendal.

Organisator van de actie Rob den Boer, directeur bij Van Leeuwen Autocenter in Waddinxveen, was erg te spreken over de gulle gift van de ondernemers. “We hebben besloten om de donatie van de bedrijven te verdubbelen om zo de lokale kinderboerderij te steunen”, aldus Den Boer.

Over Stichting Kinderboerderij Warnaarplantsoen

De kinderboerderij wordt beheerd door de Stichting Kinderboerderij Warnaarplantsoen Waddinxveen, beter bekend als Kinderboerderij Dierendal. Zij wordt daarbij financieel minimaal gesteund door de gemeente Waddinxveen. De gemeente is eigenaar van de gebouwen en betaalt de beheerder voor 3 uur per dag. Alle overige kosten zijn voor rekening Dierendal. Denk hierbij aan hooi, stro, voer, de dierenarts, gas, water, licht, bedrijfskleding, de hokken, de dieren en open dagen.

Dierendal is er voor alle inwoners van Waddinxveen, groot en klein. Op Dierendal maken mensen kennis met natuur, milieu en uiteraard de dieren. Jaarlijks bezoeken ongeveer 40.000 mensen de kinderboerderij. Dat geeft aan hoe belangrijk Dierendal is voor Waddinxveen!